Projekbeskrivelse

Århus Skatepark, Læssøesgade Skole – Læssøesgade 24, 8000 Århus

Læssøesgade Skole i Århus har en af Danmarks største skateparks lige i skolegården. Vi byggede den i 2016 i et stærkt samarbejde med arkitekt Søren Enevoldsen, SNE Architects, og de rådgivende ingeniører Søren Jensen.

Skateparken har en lukket bowl med ekstension med pool coping. Der er stort fokus på street skateboarding i den her skatepark, så der er også indtænkt rails, trapper, hips og curbs. De mange curbs er udført i både beton med metalkanter og rene granitoverflader. En stor roll-in i buet beton giver god fart til brugerne – uanset om de skal skate bowlen eller ned i street-delen.

Skatepark i Århus med historiske træk

Overfladerne på det in situ støbte beton er helt glatte, så der er minimal friktion ved fald. Det kommer skoleeleverne til gode, når de bruger frikvartererne på at lege i skolegården. Og så er det en stor fordel, at skateboardhjul ikke slides så hurtigt eller risikerer at sidde fast i overfladen.

Læssøesgade Skole lagde skolegård til, fordi den eksisterende skatepark i Århus – Annagade Skole, som også var tegnet af Søren Enevoldsen – skulle rives ned for at gøre plads til et nyt skolebyggeri. Han sørgede igen for at sikre et godt flow af brugere og tværgående trafik uden konflikter.

Designet i Læssøesgade Skatepark har en del referencer til den gamle skatepark. Men til alles fordel er der hverken træramper eller asfalt, som der var i den gamle.

Elementerne i beton og granit spiller godt sammen med den historiske skolebygnings ydre og opfylder de funktioner, som skolen naturligt har behov for i skolegården.

Vi skatede mange steder i Århus i vores pauser under byggeriet. I videoen her kan du se os skate den helt nybyggede Læssøesgade skolegård fra 4 minutter inde.

Se også vores hovedentreprise på Silkeborg Skatepark.